نان کنجدی مغزدار
مواد اولیه :
پودر خمیر ترش سه قاشق سوپخوری
شکر 3/1پیمانه (50 گرم)
شیر ولرم یک و نیم پیمانه (240 میلیلیتر)
تخممرغ دو عدد (110 الی 120 گرم)
کره آب کرده 4/1پیمانه (160 میلیلیتر)
نمک یک قاشق چایخوری (هفت گرم)
پوست لیموترش رنده شده دو قاشق سوپخوری
آرد الک شده پنج پیمانه (525 گرم)
مواد لازم برای درون خمیر:
کره آب کرده یک پیمانه(120 میلیلیتر)
شکر پیمانه(38 گرم)
کشمش یک پیمانه (110 گرم)
گردو نصف پیمانه(80 گرم)
خرما بدون پوسته و هسته 100 گرم
دارچین یک قاشق سوپخوری (شش گرم)
کنجد دو قاشق سوپخوری(26 گرم)
طرز تهیه:
پودر خمیر ترش را در ظرفی ریخته، شکر و شیر را به آن اضافه میکنیم. به کمک لیسک مایه خمیر را در شیر حل کرده، تخممرغ، کره، نمک و رنده پوست لیمو را به آن میافزاییم. سپس آرد را به تدریج افزوده و ورز میدهیم تا خمیر به دست نچسبد. اگر به دست چسبید کمی آرد اضافه میکنیم تا چسبندگی از بین برود. خمیر را در ظرفی قرار داده و به مدت سی دقیقه روی آن را میپوشانیم تا ور بیاید و حجم آن دو برابر شود. خمیر را به تکههای پنجاه گرمی تقسیم کرده و از هر تکه خمیر رشتههایی به بزرگی 5×10 سانتیمتر باز میکنیم. از کره آب کرده روی خمیر مالیده سپس شکر، کشمش، گردو، خرما و دارچین را با هم مخلوط نموده و روی خمیر میریزیم. بعد از طول رول کرده و بقیه خمیر را به همین صورت تهیه میکنیم. یک قالب گرد کمربندی به قطر 25 سانتیمتر را چرب نموده و خمیر را دایرهوار در قالب کنار هم میگذاریم. فر را روی حرارت 350 درجه فارنهایت(175 درجه سانتیگراد) تنظیم میکنیم. باقیمانده کره را روی خمیر ریخته و کنجد را روی آن میپاشیم. سپس در طبقه وسط فر آن را به مدت 30 الی 40 دقیقه قرار میدهیم تا بپزد